Álomnap Esküvőszervezés

A romantika és az elegancia jegyében

Menyasszonyi ruha története

Menyasszonyi ruha története - Álomnap EsküvőszervezésMelyik nő ne ábrándozott volna már kiskorában az esküvőjéről, a menyasszonyi ruhájáról, amikor is Igen-t mond kiválasztottjának. Ez az a nap, amikor igazi királynővé válhat, amikor minden csak róla szól, amikor a leggyönyörűbb.


Sokan a fehér színt tartják hagyományosnak, de kezdetben a menyasszonyok a saját legújabb és legszebb ruhájukban álltak az oltár elé. A későbbiekben terjedt el a menyasszonyi ruha viselete, amely a zöld szín volt és akkoriban a hűséget jelképezte. A zöldet fokozatosan felváltotta a vörös, mint a jómód, a hatalom és a gazdagság szimbóluma.

A fehér színű esküvői ruha csak ezután jött divatba még a XVI. században Viktória királynénak köszönhetően. Mivel a fehéret nagyon nehéz tisztán tartani, ezért az igazán gazdag nők engedhették csak meg maguknak, így abban az időben a vöröshöz hasonlóan a fehér még a gazdagság, a magas rang színe volt. Nem véletlen, hogy az 50-es évektől kezdve a Hollywoodi csillagok és a nemesi családból származó nők fehér ruhában vonulnak az oltár elé és ez a hagyomány mind a mai napig él.


Manapság a menyasszonyi ruha divat ugyanúgy változik, ahogy a hétköznapi ruhaviselet.  A fehér ruhát díszíthetjük virágokkal, csipkékkel, színes szalagokkal, így egyszerre lehet a tisztaság, jómód és a szűziesség jelképe. Azonban a legfontosabb azt hangsúlyozni, hogy a ruha harmóniában legyen a viselője egyéniségével.